Εισαγωγή

Το Google SEO ή αλλιώς προώθηση ιστοσελίδων, είναι απολύτως απαραίτητο  για την βιωσιμότητα και ευημερία μιας επιχείρησης. Ειδικά σήμερα, το 70% των συναλλαγών παγκοσμίως πραγματοποιούνται μέσω του internet. Καθημερινά λαμβάνουν χώρα εκατομμύρια αναζητήσεις με σκοπό την αγορά αγαθών.

Οι εταιρίες που καταφέρουν να είναι μέσα στα δέκα (10) πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης π.χ Google, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες μερικοί απο αυτούς τους αγοραστές να γίνουν πελάτες τους.

google seo strategy
google seo strategy

Ποιες είναι οι πιο γνωστές τεχνικές Google SEO;

Για την προώθηση μιας ιστοσελίδας στην 1η σελίδα των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να ακολουθηθεί συγκεκριμένη στρατηγική και μεθοδολογία.

Μερικές απο τις πιο γνωστές πρακτικές είναι:

Πόσο αποτελεσματικό είναι το Google SEO;

Το SEO ή βελτιστοποιηση ιστοσελίδων, είναι μια απο τις πιο αποδοτικές μεθόδους διαφήμισης και προώθησης των προϊόντων ή υπηρεσιών μιας επιχείρησης. Είναι μια επένδυση με μεγάλη απόδοση και σίγουρο αποτέλεσμα, εφόσον γίνει σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Ας δούμε μερικά απο τα σημαντικά του οφέλη…

Όσο περισσότερο οι σελίδες σας κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε για τους χρήστες να βλέπουν το περιεχόμενό σας και να συνεργάζονται με το εμπορικό σήμα σας.

Πόσο χρόνο απαιτεί το Google SEO;

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος χρόνος για το SEO μιας ιστοσελίδας λόγω της πολυπλοκότητας και των πολλών παραμέτρων που λαμβάνουν χώρα σε κάθε περίπτωση. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ο χρόνος που απαιτείται για τα πρώτα αποτελέσματα είναι συνήθως απο 4 έως 6 μήνες.

Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις και αναλόγως των συνθηκών (π.χ ο ανταγωνισμός για τις λέξεις-κλειδιά, η παλαιότητα του Domain, η γεωγραφική περιοχή κ.α) μπορεί να απαιτηθούν 12 μήνες.

Πόσο συχνά πρέπει να ελέγχω την στρατηγική SEO;

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το SEO, δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται μια φορά, πετυχαίνουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στην 1η σελίδα της Google και τέλος! Αντίθετα απαιτεί συνεχή και συχνή ενασχόληση, έλεγχο και δράση. Θα πρέπει ο SEO Expert να προσαρμόζεται ανάλογα με τις αλλαγές στον αλγόριθμο της Google, τις νέες τεχνολογίες, τάσεις και πρακτικές.